Категории

Подходящи процедури за лице и тяло през зимата
Beauty

Подходящи процедури за лице и тяло през зимата

процедури за лице

Макар и не всеки да харесва студения сезон, не можем да отречем, че именно зимата е подходяща за някои определени процедури за разкрасяване. А и не само! Сгушени в любимия човек, завити в топло одеяло, загледани в падащия сняг навън, е сред любимите ми представи за зимна идилия. През това време на годината съм правила и продължавам да правя няколко конкретни процедури за лице и тяло при д-р Каляшева. Както не веднъж съм споделяла, именно тя е моят избор за доказан специалист, на който се доверявам в последните няколко години. Грижата за кожата и красотата съм оставила в нейните ръце и полезни съвети, свързани с баланса в симетрията и естетиката.

Моите процедури за лице и тяло през зимата

proceduri za lice

През пубертета страдах от силно изразено акне, което неминуемо остави своите следи по кожата на лицето ми. По тази причина, още на първата зима откакто се запознах с д-р Каляшева, се подложих на процедурата лазерен ресърфейсинг. Представлява обхождане на избраната зона със сканираща приставка на лазерен лъч, който има подредени в колони лазерни микролъчи. С тяхна помощ, се прониква в определен слой на дермата, загрява се, като така се стартира образуването на нов колаген. След преминаване на възстановителния период, кожата става видимо по-сияйна, стегната и гладка. Порите ми станаха по-затворени, като и белезите от акнето също се повлияха добре. Специфика на процедурата лазерен ресърфейсинг е, че се прави единствено през зимата.

proceduri za lice

Сред другите типични за сезона процедури за лице е и химичен пилинг. Той може да бъде 3 вида – повърхностен, среден и дълбок. Спрямо състоянието на моята кожа, направихме няколко серии от среден химичен пилинг. Нанася се вид органична киселина, въздействаща на горните слоеве на кожата. По този начин се стимулира регенерация на клетките. Следващите няколко дни, кожата започва постепенно леко да се лющи. След преминаване на тази фаза, тя става изключително гладка, с равномерен тен и много свежа.

процедури за лице

В ефективните методи за подмладяване на кожата и поддържането на младежкия й вид се нарежда и мезотерапията. При този тип процедура се инжектират повърхностно серия от микроинжекции, съдържащи различни компоненти. Например, хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, минерали, а често могат да бъдат и в комбинация. Има различни видове мезотерапия, като специалистът трябва да насочи пациента си към най-подходящата за него.

процедури за лице

Както знаем, хидратацията е водеща при хубавата кожа, независимо от сезона. Студеният въздух също оказва своето влияние и води до изсушаване на дермата. В този ред на мисли, няма как да не посоча DermaOxy като основна процедура за хидратация на кожата. Кислородна терапия, при която се вкарва в кожата хиалуронова киселина, аминокиселини, витамини и специални пептици, с помощта на кислород взет от атмосферата. Много приятна процедура, която при редовно нанасяне прави третираната зона мека, фина, изгладена от фините линии и бръчки и изключително дълбоко хидратирана.

процедури за лице

За финал сред моите рутинни процедури през зимата е любимата ми диодна лазерна епилация. Когато става дума за разкрасяване, никога не пропускам да споделя и моя фаворит. Като жена намирам лазерната епилация за най-добрата измислена техника в борбата с нежеланото окосмяване. А диодната – и за най-безболезнената! Серията от необходими процедури на различни зони на тялото направих преди години, като сега правя само поддържащи. Несъзнателно забравих за този проблем, който до преди това много ме измъчваше ежемесечно, а за летните месеци да не говорим. Тук е редно да спомена, че диодната лазерна епилация може да се прави през цялата година, не само зимата. Но ако търсите видим резултат и ефект за лятото, моят съвет е да се започне дори още от есента.

Beauty

Подходящи процедури за лице и тяло през зимата

Related posts