Категории

DermaOxy – процедура за хидратиране на кожата
Beauty

DermaOxy – процедура за хидратиране на кожата

DermaOxy кислородна терапия

Грижата за кожата след преминаването ми в 30-те години стана определено с доста по-важно значение. Вече са видими леки бръчици и фини линии, както и дехидратация. Не обичам да се подлагам на много болезнени процедури. И по тази причина, когато разбрах за новата безболезнена кислородна терапия за лице налична при д-р Каляшева, изобщо не се замислих. Определено кожата ми имаше нужда от хидратиране. Малкото часове сън, стрес, работа на компютър и още редица фактори, бяха оставили своите следи по кожата. И такаа, поинтересувах се какво точно представлява в детайли този тип процедура за хидратация и ще се опитам да ви го синтезирам в идните редове. А за повече информация как точно протича цялата процедура, изгледайте и видеото в края, което направих. 

DermaOxy /кислородна терапия/ е една неинвазивна, много приятна процедура за лице, при която се използва кислород взет от атмосферата. С негова помощ да се вкара в дермата хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и специални пептиди, които влизат във взаимодействие с кожата и по този начин карат клетките да се делят по-бързо. Този тип стимулиране със специфичните бустери води до изглаждане на бръчките и фините линии, дълбока хидратация и лифтинг ефект. 

Освен зоните лице и шия, се третират и други две зони – околоочния контур и устните. Знаем, че повечето процедури не ги включват и това е още един от плюсовете на тази кислородна терапия DermaOxy, при която има хидратиране на очите и устните.

Подходяща е за всеки тип кожа, също така и за бременни жени, тъй като няма никакви химикали в самата процедура, които да се използват. Всичко е изцяло на растителна основа, включително и консервантите са от растителен произход. 

DermaOxy кислородна терапия

Стъпките, които следват в самата процедура са на първо място почистване на кожата, която ще се третира. Гримът ми беше премахнат напълно със специален гел за почистване, след което отстраниха и мъртвия слой клетки чрез пилинг. Скрабът е изцяло съставен от смляни костилки от кайсия, праскова и бадеми. След като кожата е добре почистена се преминава към самата процедура.

DermaOxy кислородна терапия

С помощта на специален накрайник, в кожата се вкарва 65% чист кислород и съответния серум. Има 3 основни серума, които се използват в тази кислородна терапия. Всяка процедура се прави с различен серум, за да се избегне привикване на кожата. Единият серум е с хиалуронова киселина. Той се използва за намаляване на бръчките и фините линии и за дълбока хидратация. 

Вторият серум е с колаген, който подхранва кожата, а третият е с хиалуронова киселина и с един допълнителен сертиф, който действа като релаксант на мускулите. По този начин се постига и лифтинг ефект.

След като бъде нанесен съответният серум, с помощта на друг накрайник се третира цялата зона /лице и шия/, който вкарва в кожата 95% само чист кислород. По този начин допълнително се насищат клетките с чист кислород и се спомага за по-доброто абсорбиране на серума от кожата. 

Има видим ефект от тази кислородна терапия почти веднага. Кожата е хидратирана, освежена, изгладени са фините линии и бръчици. За пълноценен резултат са необходими 6 процедури, които се правят всяка седмица по една, като трите серума се редуват.

В следващото видео ще видите и целият процес на самата процедура DermaOxy, налична при д-р Каляшева.

Related posts