Категории

Шапка с периферия за лятото
Fashion

Шапка с периферия за лятото

шапка с периферия

Ето, че топлите дни вече са факт! Имаме настъпило лято, което определено ме тласна да извадя любимия ми айтъм за сезона, а именно – шапка с периферия. Много я обичам. Не толкова, че ме пази от слънчевите лъчи, а че придава една неподправена грация и шик. В съзнанието ми излиза някой романтичен филм, в който красива дама се разхожда из улиците на Френската ревиера и среща мъжа на живота си.

Шапка с периферия за лятото

шапка с периферия

Поразрових се да потърся повече информация и се оказа, че моделът шапка с широка периферия има дълга история. Преди да бъде носена от парижанките и да стане синоним на елегантност и женственост, тя е била верен спътник в света на фермера.

Направена от слама, тя се е използвала като средство за защита от слънцето, датиращо още от 14 век. Обратна точка обаче се оказва филмът „Младите момичета на Рошфорт“ (1967 г.), в който е комбинирана с роклите на Франсоаз Дорлеак и Катрин Денев. Шапката с периферия от тогава се превръща в нов символ на елегантност, подходящ за всички сезони. Големите шапки с периферия тогава съблазнят и големите модни дизайнери като Pierre Cardin, Yves Saint Laurent и Chanel.

шапка с периферия

Днес тя върви ръка за ръка с всички стилове и сезони: с рокля или панталони, лято или зима. Летните плетени шапки носят доза винтидж и бохемски щрих, особено в комбинация с големи слънчеви очила. За по-изискана визия може да се добави шал или други аксесоари. Този сезон се надявам да си намеря и бяла такава шапка, която да внедря в доста аутфити, които с радост да ви покажа. Надявам се сега тази да ви хареса. 😊

шапка с периферия

Related posts