Категории

Важно ли е редовното почистване на лице и хидратацията?
Beauty

Важно ли е редовното почистване на лице и хидратацията?

почистване на лице

Важно ли е редовното почистване на лице и хидратацията? Ако трябва първо да отговоря на този въпрос, разбира се, че отговорът е да! Живеем в градски условия, където въздухът е мръсен и неминуемо води до вид замърсявания. Те заедно с поставянето на грим запушват порите и нашата кожа не може да диша. Аз съм от хората с мазна кожа, която доста образува себумна секреция и е необходимо нейното ръчно отстраняване веднъж месечно. И ето, отново съм в моето кътче за разкрасяване, а именно Дерма София, със съосновател д-р Каляшева, където да се погрижа за своето лице и да ви поразкажа за този тип процедура – почистване на лице.

Какво представлява почистване на лице?

почистване на лице

Започва се първо с почистване на кожата с подходящ лосион или тоник, последван от лек и отпускащ масаж на раменете и врата, под звуците на chill out музика.

почистване на лице

След това за около 15 мин. със специална апаратура се насочва тънка струя пара, която има за цел да отвори порите. Тази стъпка е важна, тъй като в противен случай, би било доста болезнено и неприятно премахването на натрупания себум и замърсявания. Следва отстраняване на милиуми, комедони и пъпчици.

почистване на лице

Когато тази стъпка приключи, кожата се обработва с Д‘арсонвал, представляващ високочестотен ток с противовъзпалително и бактерицидно действие.

почистване на лице

Цялото лице след това се третира с уред с ултразвук, с помощта на който се премахват мъртвите клетки по кожата. Накрая следва нанасяне на подходящ крем, но аз лично винаги правя и хидратираща маска след почистване на лице за още по-голям ефект.

почистване на лице

Когато едно лице е почистено е хубаво то да бъде хидратирано. Има различни видове маски, според типа кожа, който да върнат сиянието на кожата. В случая, освен видимо красива, тази хидратираща маска съдържа хиалуронова киселина, колаген, екстракти от нар, черница и акай бери, които да спомогнат задържането на влагата и повишаване еластичността на кожата. С нея се стои около 20 мин. или докато течността, с която е напоена, попие в кожата. След това тя сама започва да се отделя от лицето. И тук вече финализираме с подходящ крем, с чисто лице и усмивка, разбира се 🙂

 

Related posts