kosata

Да имаш хубава, гъста и блестяща коса си е мечта на всяка жена. Да си призная, едно от нещата, което най-много харесвам във външния си вид, е именно косата. Имам плътен косъм, гъстота и бърз растеж, само с блясъка малко не вървяха добре нещата, но от толкова много третиране, няма как. Запознах да я боядисвам още в 8-ми клас, за което сега разбира се малко съжалявам, но какво да правиш … луда глава. Тогава за първи път я направих черна (иначе е светло кестенява). Беше дълга, къдрава и дори ме базикаха тук-там с името Касандра.

kosata

Доста си обичах косата, но след дълги години с черно имах нужда от промяна и тогава стана актуално да имаш омбре. Е, обезцветих й краищата и я съсипах естествено. Започна да цъфти много и през 2 седмици трябваше едва ли да я подстригвам. Дължината й завидно намаля и в даден момент просто я отрязах в прическа лоб и си върнах черния цвят. Беше доста изтощена и суха и на всичкото отгоре развих и алергия от повечето шампоани. Имам около 10 най-различни в банята и от всички получавам сърбеж и силен дискомфорт след изсушаване.

kosata

По тази причина в даден момент реших да инвестирам в по-скъпа козметика за коса и намерих малък комплект на Kerastase от черната им серия за ревитализация на достъпна цена. Оказа се, че нямам алергична реакция, а косата ми стана доста мека и блестяща. Съдържаше малък шампоан, маска и олио с масла, което ухаеше страхотно.

kosata

После си поръчах онлайн розовата серия за боядисана коса, но нещо малко ми дразнеше скалпа и установих, че явно трябва да залагам единствено на черната. Използвам я вече над 3 месеца и смея да кажа, че косата ми е в чудесно състояние. От време на време, също й правя домашни маски с белтък и сок от лимон, тъй като бързо се омазнява в корените. А когато търся бързо решение на този проблем, залагам на сух шампоан. Дори си купих малък вариант от 100 мл на Balea, който си нося в дамската чанта. Хубаво е с него да не се прекалява и да се използва 2 пъти седмично най-много. В общи линии това са моите малки тайни за грижа за косата, другото е просто хубавите гени, наследени от мама 🙂