Категории

Царево – брега, на който акостира Арт Поток
Travel

Царево – брега, на който акостира Арт Поток

Царево

В днешния летен ден се озовавам на пристанището на Царево. Малко китно морско градче, където да се разходиш, да хапнеш нещо вкусно и да се полюбуваш на морето. На първо четене ще кажете нищо необичайно. Да, но след броени дни тук и в Лозенец ще акостира Фестивалът на изкустватаАрт Поток 2019″, чийто организатори са Hacienda Beach и Община Царево. През месец юли тези две места се превръщат в дестинация на българското изкуство и любими на редица хора от нас артисти.

Началото ще бъде дадено на 19 юли с Изложбата „ДОБЪР ДЕН“ с творби на Стефан Божков, Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бърдаров, Лилия Бърдарова и други.

В читалище „Г. Кондолов-1914″ Царево ще могат да бъдат гледани страхотни постановки, като „ЛЮБОВНИКЪТ“, “НАПРАВО ОТ АСАНСЬОРА”, “ЕДНА СЕДМИЦА НЕ ПОВЕЧЕ” и “АКТРИСАТА”. Част от имената на талантливите ни артисти, които ще можем да видим на Арт Поток 2019 са Стефания Колева,  Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Емил Марков, Йоана Буковска, Елен Колева, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Аня Пенчева, Ненчо Илчев, Павел Иванов, Стефан Данаилов и др.

Любимата Мария Лалева ще представи романа „ЖИВОТ В СКАЛИТЕ“ и стихосбирката „БЛАГОСЛОВЕТЕ ЮДА“. Също така ще има и представяне на книгата „ДА ЗАПОЧНЕМ ОТНАЧАЛО“ от Орлин Горанов и Веселина Паскова. Какво още може да бъде видяно тази година, разберете тук.

Царево

Related posts