шапка барета

За първия пост в блога имах „малки“ дилеми коя от любимите ми тенденции за есен-зима 2017-2018 да снимаме с Peyo Peev и да ви я представя през моя усет за стайлинг. След като издирвах известно време конкретно червена кожена барета, реших и тя да бъде фокус в първия аутфит. Много обичам шапки, а завръщането на баретата на модния подиум през този сезон определено ме грабна.

Ако трябва да направим кратка историческа препратка, то назад във времето шапката барета се е носила предимно от военни и хора на изкуството. Масовото й производство започва през XIX век във Франция и Испания. Черната барета е била считана за националната шапка на Франция в Англосаксонските страни. Интересен е фактът, че жените в дадени времена в миналото я носели само, когато били облечени с официални костюми. Е, днес няма правила за носенето й. Тя пасва плътно около главата и може да бъде „оформена“ по различни начини. Лесно се комбинира с различни дрехи и определено привлича внимание.

Свързвайки баретата с Франция в моето съзнание, съчетавам любима моя блуза пепит с надпис Paris, черни дънки, черно късо яке и разбира се, 10-сантиметрови токчета. За грима и стилизирането на косата се доверих на екипа на Coco dry bar & more. В приятна атмосфера и сладки приказки с момичетата, времето мина неусетно. С усмивка на лице излизам от салона и отиваме да снимаме завършена ми визия из улиците на София. А в заключение мога да кажа, че за да носиш шапка барета, не е необходимо да бъдеш във Франция 🙂

шапка барета

шапка барета

шапка барета

шапка барета

шапка барета

Шапка барета – Forever 21

Дънки – Mohito

Яке – Mohito

Обувки – Bianki

Очила – Fendi

Коса и грим: Coco dry bar & more

Photography: Art Studio Allure by Peyo Peev