Категории

Моите малки грим тайни
Beauty

Моите малки грим тайни

грим тайни

Гримът е моята първа любов. В Благоевградския ми край има една традиция наречена “престапулка”. Прави се когато детето проходи и се нареждат различни видове предмети около една питка за здраве, като поверието гласи, които предмети първо хване в ръката, те ще го интересуват когато порасне.  Е, аз съм хванала червило, спирала и пари. За мое щастие, родителите ми така ме възпитаха, че да не отдавам голямо значение на материалното, а че семейството и любовта е най-ценното в живота. Не знам дали има доза истина в тази българска традиция, но факт е, че пък гримът много ме влечеше още от ранна детска възраст. Започнах да се гримирам в 5-ти клас и то с доста количество грим. Имах силно проблемна кожа и акне, което много ме потискаше и смятах, че фон дьо тена ще реши поне малко този проблем.

С течение на годините започнах да ползвам все по-малко грим и такъв, който да подчертава най-вече устните. Обичам ярки и наситени цветови гами, като червено и лилаво. От известно време почти не ползвам червила… а само моливи за устни. Цветът стои матов и в пъти по-дълготраен. Дори и да използвам вид червило, то изцяло съм оформила контура на устните с молив преди това.

Не обичам да гримирам силно очите, харесвам очна линия най-вече. Знам, че е трудно нейното слагане и за някои дори невъзможно, но аз лично винаги не бързам. Правя кратки движения с четката и винаги на отворено око. Не затварям очите, защото се получават доста линии и гънки. За т.нар. “опашки” гледам да вървят нагоре към края на веждите. Но всяка форма на очите е различна, просто трябва да откриете своя лесен начин за нанасяне на очна линия. Моят съвет е – просто никога не бързайте!

Сигурно ще се съгласите, че едни изкуствени мигли могат да правят чудеса с погледа. Първите ми 10 опита бяха пълна трагедия, но днес вече ми е по-лесно и бързо да сложа мигли, отколкото спирала. Използвам номер 5 на AURA, които струват около 7 лв. и стоят изключително естествено. Но като цяло в ежедневието често съм без никакъв грим на очите, единствено с подчертани устни.

Относно кожата на лицето, когато трябва да имам снимки или по-специален повод, винаги използвам основа за грим, върху която да нанеса фон дьо тена. За такива случай използвам марката Kryolan, която също ползват и за телевизионен грим. Тъй като никога не мога да уцеля точния цвят пудра, слагам безцветна, която да предотврати лъщенето. Винаги си я нося в чантата, заедно с някой молив за устни, разбира се 🙂

Снимка: Art Studio Allure by Peyo Peev

Related posts