Категории

Фитнес след празниците – мисия възможна или сложна?
Beauty

Фитнес след празниците – мисия възможна или сложна?

fitnes

Дааа.. дойде и този ден – 8 януари, когато някакси официално слагаме край на зимните тежки празници, изпълнени с отрупани трапези. И равносметката винаги е една и съща – празни джобове и няколко килограма отгоре. Бързо ли можем да се върнем във форма, обаче? И колко ли време ще ни коства? Най-натежащите фактори, пред които сме изправени обикновено са следните два:

Мотивация – да, точно тя и нейната тотална липса. Януари е.. навън е адски студ, фитнес залата не е особено близо.. така ми се ядат спагети… искам да си стоя у дома на топло… а и точно си свалих последния сезон на любимия сериал… и т.н. и т.н. Да, всички сме си повтаряли тези оправдания, които могат да убият и минималните проценти мотивация у нас.

Препълнени фитнес зали – ако на вас ви липсва мотивация, то един куп хора нямат такива проблеми. Масово хората тръгват на фитнес само януари, което води до усещането, че си на опашка за промоция банани преди Коледа, когато чакаш реда си за някой фитнес уред.

fitnes

Нооо! Нека погледнем и от друга гледна точка – любимите ми дънки ще ми станат отново.. ами онази рокля… ay, и тя! Поставете си цел. Например, да бъдете в добра форма за 8-ми март! Когато имаме конкретен повод, мотивацията повярвайте ми се засилва. Особено, ако изберете да празнувате с вашите приятелки някъде на СПА и трябва да бъдете по бански.

Друго помощно средство би било да започнете да следвате в Инстаграм жени с хубави тела. Това неимоверно ще помогне на вашата мотивация… поне при мен работи 🙂 Също така, може да разгледате старите си снимки, на които се харесвате.

fitnes

Ако намирате ходенето на фитнес за скучно занимание, то се запишете на групиви тренировки. Дали ще е йога, пилатес, танци, спининг или аеробика, е въпрос на индивидуалност, предпочитания, лична страст и т.н. Всеки човек се чувства по различен начин от дадено физическо натоварване и трябва да прави това, което наистина му доставя удоволствие. Ако нещо правите на сила, целият процес ще е мъчителен за вас, и вероятността от неудовлетвореност ще е много голяма. Така че открийте спортът, който ви прави щастливи. При мен това мога да кажа, че най-вече са танците 🙂

fitnes

Общо взето това са моите начини за фитнес мотивация, когато нямам. А що се отнася до пълните зали.. ами въоръжете се с търпение, което ще ви е необходимо като цяло за връщането във форма след празниците. Отслабването не е особено бърз процес когато искаме да е здравословно, така че хапвайте повече хубава храна, пийте само вода и фрешове, вземете си готин екип (аз залагам на марката Sugarfree) и тренирайте при всяка удобна възможност 🙂

Related posts