Категории

Ботокс срещу бръчки – кога и защо да го изберем?
Beauty

Ботокс срещу бръчки – кога и защо да го изберем?

ботокс

Днес ще разгърна темата за видовете бръчки и кога процедурата за поставяне на ботокс е подходяща в борбата с тях. Преди да взема решението да избера ботокс срещу бръчки, имах дълъг разговор с избрания от мен специалист за целта, а именно – д-р Каляшева. Първоначално бях изключително неориентирана и дори грешно информирана за този тип процедура. Мислих, че е подходяща за хора на 40 години, но всъщност се оказа друго.

Първо започнахме да говорим за видовете бръчки, които основно са бръчки на челото, бръчки между веждите /гневни/, бръчки около очите (тип пачи крак), бръчки около устата (радиални бръчки), както и линиите около устата /назолабиални бръчки/.

ботокс срещу бръчки

В моя случай най-видимо изразени бяха гневните бръчки и тези около очите. Не си мислете, че не съм ползвала кремове и домашни маски против бръчки, напротив! Но в крайна сметка почти нищо не можеше да им повлияе. Обикновено, тези методи са задължителни в ежедневната грижа за кожата, за спомагането й за по-сияен вид. Когато става дума обаче за многократни движения на даден мускул с напредване на възрастта, те се оказват не толкова ефективни.  

ботокс срещу бръчки

Всеки от нас прави определени движения на лицето повече от други. При мен, най-силното движение явно е на бръчките между веждите, защото и там линиите бяха най-дълбоки. В разговора, д-р Каляшева ми обясни, че факторите за стареене на кожата за всеки човек са различни. В този ред на мисли разбрах, че няма определена с точност сложена подходяща възраст за поставянето на ботокс. Индивидуалността е ключов фактор при вземане на решение от страна на специалиста. 

Когато дадено движение се повтаря неколкократно на ден, то предизвиква гънки и линии, които с течение на времето стават все по-дълбоки. Това от своя страна, прави по-трудно и изглаждането им след време. Естетичната дерматология толкова е напреднала, че има и решение за редица дерматологични проблеми. За по-дълбоките бръчки разбрах, че комбинацията от ботокс и дермален филър е най-добра. 

ботокс срещу бръчки

Попитах каква е разликата между тях? Оказва се, че ботокс представлява ботулинов токсин тип А, който е невротоксин. Той е произведен от бактерии и въздейства чрез блокиране на нервните импулси. Така се намалява силата на съответния мускул при дадено движение, което води до задълбочаване на бръчките по лицето. Филърите с хиалуронова киселина пък са продукти, които имат за цел да запълнят и възстановят загубените обеми и бръчки, да върнат формата и твърдостта на кожата. 

ботокс срещу бръчки

В моя случай, решихме да поставим само ботокс, тъй като кожата и бръчките не са толкова дълбоки на този етап. Процедурата отнема малко време, не е болезнена, а ефектът е видим след 2 седмици. Кожата става стегната, гладка и без бръчки, а резултатът се задържа 4-6 месеца.

Във видеото ще видите и как протича самата процедура и резултатът от нея след 14 дни.

 

Related posts